Monday, 11 April 2016

Lelaki Sempurna dan Perempuan Pelik

jadi perempuan ni payah tau tak? sebab apa, sebab bila dia dah sayang atau cintakan sesorang lelaki tu, perempuan tu mesti akan jadi pelik. Yela, macam ni contoh situasinya bilamana dia dah sayang, dia akan terlampau care! terlampau cemburu! terlampau banyak tanya! terlampau rindu! sampai melampau lampau yang membuat kan lelaki sempurna ni jadi naik rimas dan serabut. Lelaki sempurna, hm. Tak bagi aku, bila kita dah sayang someone tu, kita mesti letakkan dia kat tempat paling tinggi dalam hati. Hati tu babe, kau ingat senang nak dapat duduk dalam tu? payah oi.... Kau kira bertuah la, dah win tempat 1st pulak tu. Tapi tula, lelaki sempurna ni tak pernah nak sedar atau tak pernah nk peduli sebenarnya, sebab dorang tak tau pon apa namanya menghargai tu. Lelaki sempurna ni selalu sangat nak perempuan pelik ni memahami dia. Lumrah seorang perempuan yang Tuhan jadikan dia selalu hidup dengan emotional, annoying, bimbo, innocent, ahh banyak lagi la yang seangkatan dengannya. Naluri tu la yang membuatkan kau lelaki sempurna hidup kt dunia ni sampai la sekarang. Kau tau tak wahai lelaki sempurna, just looking at your mother right know. Kau membesar dengan seorang wanita, lahir oleh seorang wanita, yang akan kau nikah dan mengandungkan keturunan kau pun wanita. Boleh tak kau sebagai lelaki sempurna cuma hargai kasih sayang seorang perempuan pelik. Sebab perempuan pelik ni dia tak nak apa apa dan tak perlukan sangat harta kau. Dia cuma nak kan perhatian yang sekejap dari kau. Mereka faham, cuma mereka kadangII buat tak faham. Sebab mereka nak kan perhatian. So, fikirkan lah wahai lelaki sempurna. Kau nak bahagia, tapi kau yang buang bahagia tu. Mudah je ubatnya. Bagi Perhatian boleh?

No comments:

Post a Comment